Council says heavy truck parking areas in the village car park will be ‘replenished’ so wagons can enter and exit


The parking lots in the Ingleton parking lot need to be repainted after it was found that this meant the wagons would not have enough room to enter or exit if the cars were parked there at the same time.

The newly painted truck bays in the parking lot next to Back Lane are about ten feet too short and impossible for railcar drivers to reach if cars occupy the middle bays, residents say.

The way all the lines have been painted means that heavy truck drivers would not be able to enter the parking lot, if the cars are parked in the new middle bays, drawing criticism from some that the site owner Craven District Council , has already tried. to build houses there, try to drive them out.

Puzzled residents took to social media to comment on the new liner, with one saying they would like to see the ‘carnage’ when a truck and trailer attempted to exit the parking lot as the bay middle was full of cars.

Another said: “The biggest problem is that if there are cars parked in the middle bays no cars will enter, or if the cars are parked there overnight on a Friday and the parking lot fills up. on Saturday they won’t have a chance to get out. ”

But, a council spokesperson said there was no intention to stop the wagons from using the fleet, and that the redeployment had been an attempt to address some noise issues.

The spokesperson said: “The work at the Ingleton car park is aimed at eliminating some of the problems that residents have encountered with noise.

“There is no intention to prevent the cars from using the parking lot; we are looking for ways to better manage parking for residents of Ingleton.

“There are clearly issues with the new car bays and we discussed this with our coating contractors, who have confirmed that they will be repacking these bays to give the cars more room to get in and out.”

In November last year, a project to build new houses in the parking lot was refused permission.

Each member of the Craven District Council planning committee, including its chairman, went against the officer’s recommendation and refused the application for eight houses due to its negative impact on the village economy.

Craven Barnfield Regeneration Ltd’s program – a joint venture partnership between the board and Barnfield Investment Properties set up to carry out regeneration projects across the neighborhood – involved eight homes and was a re-submission of a previously withdrawn application.